Gå til hovedindhold
Du er her:

At bo på plejecenter

Velkommen

til din nye bolig. Du står over for et nyt kapitel i dit liv, hvilket der kan være mange følelser og praktiske forhold forbundet med. Hverdagen skal indrettes på en anden måde, og helt nye omgivelser, rammer og mennesker vil fra nu af blive en del af din hverdag. For mange kan det være en livsforandrende situation, som kræver tid at vænne sig til, men for langt de fleste vil et ’farvel’ til det gammelkendte heldigvis betyde et ’goddag’ til nye muligheder.

Ny på plejecenter

Ved indflytning vil personalet hjælpe dig. Vi taler sammen om den første tid, og hvad der skal til, for at du kan føle dig godt tilpas i de nye rammer. Dine pårørende kan være et vigtigt bindeled mellem det tidligere og fremtidige liv på plejecenteret. Personalet vil være klar til at hjælpe dig, så du kan føle dig tryg i forbindelse med indflytning på plejecentret. Pårørende er altid velkomne. De kan besøge dig og være en aktiv del af hverdagen som hidtil. Plejecentret har åbent døgnet rundt.

Hverdagen

Afdelingens plejepersonale vil være omkring dig dagligt. I weekender og ferier vil du opleve at der også er afløsere for det faste personale på afdelingen. Personalegruppen er mangfoldig med forskellige køn, alder, uddannelse og etnicitet.

Personalet glæder sig til at lære dig og din pårørende at kende og vil derfor opfordre jer til at skrive din livshistorie. På den måde får personalet fra begyndelsen et større indblik i, hvem du er, og hvad der er vigtigt for dig.

Du bliver som beboer en del af et fællesskab sammen med andre ældre i forskellige livssituationer. Du bestemmer selv, hvor meget du har lyst til at være en del af dette fællesskab. Vi mennesker er forskellige, men langt de fleste trives bedst i samvær med andre. Sammen med dig vil vi fnde ud af, hvad der fungerer bedst for dig.

Din hverdag på plejecentret kommer til at bestå af forskellige aktiviteter: de praktiske, dvs. hjælp til at komme i tøjet, hjælp til personlig pleje, tandbørstning, barbering mv. Du har også mulighed for at deltage i centrets aktiviteter sammen med de andre beboere, fx fællesspisning, sang, gudstjeneste og gymnastik som du kan vælge til og fra - alt efter dine interesser. Personalet vil altid opfordre dig til at deltage i aktiviteterne, fordi det er godt at holde sig i gang, fysisk som mentalt, men igen - det er dig, der bestemmer.

Kontaktperson

Du får en kontaktperson på plejecentret, som dine pårørende har mulighed for at kontakte.